Konfirmation

Konfirmation handlar om kristen tro. Under konfirmationstiden får konfirmanden möjlighet att lära sig mer om kristen tro samt fördjupa sin förståelse för vad kristen tro kan innebära konkret i en människas liv. Konfirmationsundervisningen tar också upp frågor som på olika sätt berör livet.

Konfirmation 2021

En första informationsträff för föräldrar och konfirmander blir 10 september kl 19.00 i Equmeniakyrkan Herrljunga.

Equmeniakyrkans konfirmationsläsning i korta drag:

• För dig som är född 2006.
  • Du behöver inte kalla dig kristen, vara döpt eller varit med i Equmeniakyrkans ungdomsarbete.
  • Vi träffas på onsdagar mellan kl 13.30–15.45 under hela vårterminen.
  • Två helgläger och en lägervecka i augusti
  • Ledare under konfaåret är anställda pastorer och ungdomsledare, samt tidigare års konfadeltagare.

Varför ska man gå konfa?

Varför finns jag? Vad är meningen med livet? Finns Gud? Varför finns det så mycket ont i världen? Vad händer när man dör? Det finns många stora och viktiga frågor som är svåra och vem skall jag prata med?

Vi erbjuder konfirmationsläsning och vill ta era frågor på allvar, inga frågor är för dumma!
Vi vill också visa att bibeln ger oss svar.
Dessutom är konfaläsning riktigt kul med. tex. läger och en massa nya kompisar!

Hur funkar det?

Vi börjar med ett helgläger i slutet av hösten sedan träffas vi på onsdagar direkt efter skolan under vårterminen. Vi fikar, leker en lek, lyssnar på undervisning och pratar och gör olika saker tillsammans.

I maj åker vi på läger under en helg. Sedan kommer vi till konfirmationsläsningens höjdpunkt: VECKOLÄGRET!
Lägret varar sju härliga dagar i augusti med bad, gemenskap, undervisning, utflykter, bus, andakter m.m. På lägren i maj och augusti är vi tillsammans med konfirmander från Equmeniakyrkorna i Herrljunga- och Vårgårdaområdet. En vecka senare är det dags för konfirmationsavslutningen. Välkommen med! hälsar Equmeniakyrkorna i Herrljunga och Eggvena!

Kontaktperson konfirmation

Kontakta gärna mig om du har frågor om konfirmation!

Claes-Göran Ahlbom

Arbetar onsdag, torsdag och söndag

claes.goran.ahlbom@equmeniakyrkan.nu

Jonathan Svennberg

Ungdomsledare

Arbetar tisdag, onsdag och fredag

herrljunga.ungdomsledare@gmail.com

Unga ledare konfa

I Equmenia Herrljunga kan man finnas med som ung ledare från det att man börjar 9:e klass. Denna uppgift är en uppgift för ungdomar som vill ta steg i ledarskap. Dessa unga ledare har gått eller går vår ledarkurs när de börjar. Deras uppgift är att hjälpa till med verksamheten och att utifrån egna förutsättningar vara en förebild för yngre tonåringar. Samtidigt som de växer stegvis in i ett ledarskap, är de både deltagare och ledare.

Alexander "Eskil" Eskilsson

Emilia Holmberg