Hälsning från Emma

Var inte rädd

Hej. 

Jag heter Emma Luiga och är pastor i Pingstkyrkan Vårgårda/Herrljunga. Jag och min man Johannes bor i Herrljunga sedan 4 år tillbaka.  

Vi lever i en tid där det finns mycket att vara rädda för: Coronasmitta, klimatförändring, oro för ekonomi eller relationer, för att nämna några saker.  

Men i Bibeln säger Gud att vi ska tro på Honom och inte vara rädda. När jag läser de orden blir det tydligt för mig att Guds verklighet är större än vår och den bryter in i den värld du och jag känner till.  

Varför är det då så svårt att lita på Gud? Varför fastnar vi så lätt i känslor av oro eller rädsla? Bibeln säger att rädsla hör samman med straff (1 Joh 4:18-19), men det straffet har Jesus frikänt oss ifrån genom sin stora kärlek. 

Vi behöver lämna vår rädsla till Gud, istället för att låta den överväldiga oss. Vi gör det genom att vara ärliga mot vårt hjärta och släppa in Gud i vårt innersta. När vi vågar vara öppna och släppa in både Gud och andra, står vi inte ensamma. Vi får stöd att ta oss igenom rädslan och ta emot friden från Gud.  

Vi är inte gjorda för att klara oss själva, utan Gud skapade oss för gemenskap. Efter Jesu himmelsfärd var lärjungarna rädda, men de var ändå tillsammans. De sjöng, bad och stöttade varandra. Gud bröt in i deras tillvaro med sin verklighet. Han vill göra samma sak för oss. 

Vi blir lätt oroliga i en okänd tillvaro, men Gud står fast oavsett allt. Han vill komma och möta vår tillvaro med frid, lugn, hopp, kraft och allt det goda som finns i Guds rike.  

Låt oss ta emot den friden som Jesus ger oss. Tillsammans som Guds folk kan vi ta oss igenom denna tid, genom att söka Guds ansikte och stötta varandra. Berätta för Gud och dem du har förtroende för vad du känner och hur du mår. Låt den frid som Jesus ger styrka dig och ge ro i själen. Då övervinner Guds frid den verklighet vi lever i och vi som församling får visa för en trasig och rädd värld vad det innebär när Gud uppmanar oss att inte vara rädda.  

Var inte rädd, tro på Gud. 

Guds underbara välsignelse och frid önskar jag dig!  
Emma Luiga, pastor Pingstkyrkan Vårgårda/Herrljunga